Bij het einde van het oudste brugrestaurant van Vlaanderen: Carestel Vosselaar 1974 – 2016
Hotels onder de sterren – Carestel naar de sterren
Hij rechtte zijn schouders zodat de mouwen van zijn witte uniformjas ruimte lieten om met één handomdraai de kurk vrij te snijden van de stoffige fles. Vóór ieder diner brak de kalende ober de bruine lak van de flessen Branco en Tinto. Boven een zilveren serveerschaal op het bijzettafeltje draaide hij zonder de Bussaco te keren een ebbenhouten trekker in de kurk waarna hij deze omzichtig omhoog kantelde.
Hij rook er even aan en hield hem dan onder de neus van de kinderen. Die vonden het een geweldige truc. Als voorsmaakje. Er was zoveel nieuw aan oude dingen die hun aandacht gaande hielden.
In Curia Palace Hotel serveerde Alexandre de Almeida jr. zijn stevige Bussaco wijnen uit Luso. Al woog de geschiedenis in Curia zwaarder nog dan elders, een bezoek aan het Nationale Park van Bussaco werd onvermijdelijk.
(...)
Dit weekend verdween het oudste brugrestaurant van Vlaanderen uit 1974 in brutalistisch beton.
Rest nog Curia en Bussaco in Portugal…